9911 Business

Just another SeoBureau site

Begin vorig jaar was het website laten maken team druk bezig met het plannen van onze eerste teamretraite in New Orleans, Louisiana. Maar onze plannen veranderden, net als die van iedereen, toen de pandemie toesloeg.

We werkten eraan om onze persoonlijke retraite te veranderen in een retraite op afstand, maar we wilden ons niet beperkt voelen door een virtueel format. En hoewel we de magie van persoonlijke bijeenkomsten niet konden vervangen, daagden we onszelf uit om na te denken over de vraag: “Wat kunnen we op afstand doen dat we niet in persoon kunnen doen?

Met die lens realiseerden we ons dat we de mogelijkheid hadden om in contact te komen met mensen die we anders niet in New Orleans zouden kunnen ontmoeten. We konden zelfs een heel ontwerpteam buiten ons eigen team uitnodigen om met ons mee te doen. Met dat idee in ons achterhoofd, nodigden we het Webdesign -ontwerpteam uit voor een koffiepauze, en zo werd de  Webdesign geboren.

Een Webdesign is een uur durende, informele bijeenkomst tussen twee ontwerpteams. We leenden het concept van de Zweedse fWebdesign, een dagelijkse sociale traditie gecentreerd rond een eenvoudige koffiepauze.

De afgelopen drie kwartalen hebben we Webdesign’s gebruikt om in contact te komen met verschillende designteams, waaronder Lattice en Loom. Gaandeweg hebben we geleerd hoe we een leuke en vruchtbare bijeenkomst kunnen faciliteren.

Hoe Webdesignswerken
Webdesign is een activiteit die weinig moeite kosten en veel opleveren. De basisingrediënten zijn eenvoudig: Zoom (of een andere video conferencing tool), een tijdslimiet, en een agenda. (Warme drank optioneel, maar ten zeerste aanbevolen!)

U wilt genoeg structuur aanbrengen om het ijs te breken en het gesprek op gang te brengen, maar niet zoveel dat het aanvoelt als een gewone vergadering. Dit betekent dat je de groep door intro’s leidt, een discussieonderwerp aanreikt en rollen toekent – terwijl je de groep aanmoedigt om zich te richten op onderwerpen die voor hen relevant zijn.

Onze agenda is in de loop van de tijd geëvolueerd, en ziet er momenteel als volgt uit:

Intro’s (10 minuten): Begin met een welkomstwoord en een introductie met naam, locatie en rol. Dit is ook het moment waarop het gespreksonderwerp zal worden gedeeld, maar de groep moet zich vrij voelen om de richting van hun gesprek te volgen.
Breakout sessie (30 minuten): Dan zal de gastheer iedereen in groepen van vier of vijf verdelen. De groepen gebruiken de eerste vijf minuten voor een introductieronde en wijzen een begeleider en een notulist aan. De begeleider zal de groep door het onderwerp leiden, terwijl de notulist gedachten zal vastleggen om met de grotere groep te delen.
Hergroeperen en delen (15 minuten): Iedereen keert terug naar de grote zaal en deelt enkele inzichten uit hun breakout discussies met de bredere groep.
Afscheid (5 minuten): Afsluiten en tot ziens.
Vooraf bepaalde onderwerpen helpen de druk van het chatten met nieuwe mensen te verminderen, en helpen ontwerpers ook om na te denken en hun eigen ervaringen en lessen te delen. Enkele van de onderwerpen die we tot nu toe hebben behandeld zijn:

Samenwerking binnen een team bevorderen in een wereld op afstand
Activiteiten die je helpen je energie op te laden voor werk op afstand
Kampioen zijn van je eigen carrièregroei
Maar we hebben ook gemerkt dat we ons aangetrokken voelen tot onderwerpen als brood bakken en Baby Yoda! Een deel van het plezier van een Webdesign is de verbinding en gemeenschappelijkheid die we ontdekken tussen teams.

De kracht van het Webdesign format is de eindeloze aanpasbaarheid. Het helpt om een aangewezen co-host te hebben in het andere team die een beetje kan vertellen over hun team en voorkeuren, en kan helpen brainstormen over mogelijke onderwerpen. Op die manier kunt u de sessie afstemmen op de behoeften van beide groepen.

Net zoals de manier waarop we werken en leven het afgelopen jaar fundamenteel is veranderd, moet ook het netwerken evolueren voor dit nieuwe landschap van teams op afstand. In een tijd van beperkte sociale interactie en virtuele evenementen, zijn Webdesign een waardevolle manier geworden om verbonden te blijven en inspiratie op te doen in de grotere designgemeenschap.

Laat uw creativiteit de vrije loop op het web
Gebruik Webflow’s platform voor visuele ontwikkeling om volledig aangepaste, productieklare websites – of high-fidelity prototypes – te bouwen zonder een regel code te schrijven.